Oninbare vorderingen en btw: bezint eer ge begint

  Blog van Najat IdrissiVrijwel elke ondernemer heeft te maken met afnemers die niet (meer) betalen. In de praktijk kom ik vaak tegen dat er allerlei soorten akkoorden worden gesloten met crediteuren om alsnog (een deel van) de openstaande vordering te betalen. Hierbij wordt veelal geen rekening gehouden met eventuele vervelende... Lees verder »

  Gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden: samenwerking versus samenspanning

  Blog van Priscilla de HaasOp 6 juli 2018 is het Wetsvoorstel gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden (WGS) in consultatie gegaan. Bij een ieder die rechtsbescherming lief is, gaan de haren recht overeind staan bij kennisneming van het wetsvoorstel. Tijmen Wisman van het Platform Bescherming Burgerrechten gaf op 10 juli 2018 bij BNR Radio... Lees verder »

  Project Debet- en Creditcards American Express: fiscus verkrijgt gegevens van ‘John Does’

  Blog van Touria KhidousDe Belastingdienst heeft op 25 januari 2016 aan de Amerikaanse belastingdienst, de IRS, verzocht om gegevens over de periode van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2016 van kaarthouders te verstrekken die inwoner zijn van Nederland en waarvan de American Express kaart is gekoppeld aan... Lees verder »

  De KAM-Coördinator met één been in het strafrecht?

  Blog van Elisa Benhaim Na afloop van een interactieve presentatie over arbeidsongevallen vorige week sprak een deelnemer mij aan omdat hij zich afvroeg of een KAM-coördinator (ook wel veiligheidscoördinator of QHSE- manager genoemd) wel strafrechtelijk aansprakelijk kon worden gesteld. De verantwoordelijkheid lag volgens hem bij het management, of niet?Het voorgaande gaf... Lees verder »

  Tax Lunch 28 juni 2018

  Op 28 juni a.s. wordt door Loyens & Loeff  de tweede Tax Lunch van dit jaar gehouden in Rotterdam. Tijdens de lunch zal Marieke Sturm van ons kantoor de deelnemers uit de offshore sector bijpraten over winstallocatie aan de vaste inrichting. Een link naar de uitnodiging op de website van Loyens & Loeff... Lees verder »

  Elisa Benhaim heeft op 21 juni jl. voor de VOTOB en daarna op de Dag van de Chemische Veiligheid gesproken over veiligheid en het traject vanuit de overheden na arbeidsongevallen/incidenten. Lees verder »

  Formeelrechtelijke aspecten verrekenprijzenbesluit

  Blog van Marieke SturmOp 22 april 2018 is het besluit inzake de toepassing van het at arm’s lenghtbeginsel en de Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations (OESO-Richtlijnen) verschenen (Stcrt 2018-26874). Dit besluit vervangt het besluit van 14 november 2013 en geeft aandacht aan recente ontwikkelingen op het... Lees verder »