WAT ALS OP DE ZAAK BETREKKING HEBBENDE STUKKEN ONTBREKEN?

  De belangrijkste les in het fiscale recht: “Geeft u mij de feiten dan geef ik u het recht”. Het presenteren van feiten is alleen niet eenvoudig. Zo kan het zijn dat je als adviseur alle feiten kent en toch vergeet de belangrijke feiten te presenteren.

  Niet alle feiten zijn bekend

  Het kan... Lees verder »

  DE BTW-GEVOLGEN VAN BREXIT – EN HOE U ZICH HIEROP VOORBEREIDT

  Op 29 maart 2019 is het dan zover: Brexit. Het Verenigd Koninkrijk treedt dan uit de Europese Unie.De Belastingdienst heeft bedrijven die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk opgeroepen zich voor te bereiden op Brexit. Omdat het btw-systeem in grote mate is... Lees verder »

  Een zwarte lijst voor bedrijven die schikken met het OM gaat te ver

  Opinie in FD door Elisa Benhaim, advocaat economisch strafrecht, en Fabian Horsting advocaat aanbestedingsrecht.De ministeries van Economische Zaken en Financiën onderzoeken hoe schikkende ondernemingen kunnen worden uitgesloten van aanbestedingen door de overheid. Aanleiding hiervoor is de schikking van ING voor een bedrag van €775 mln. De plannen zouden zelfs al in een... Lees verder »

  Rauwelijks seponeren niet altijd gewenst

  Blog mr. Elisa Benhaim, Partner De Haas Advocaten, ondernemingsstrafrecht: Rauwelijks seponeren niet altijd gewenstOp grond van het opportuniteitsbeginsel kan het Openbaar Ministerie besluiten om niet tot vervolging over te gaan. Indien een zaak wordt geseponeerd, dan kan dat sepot plaatsvinden op basis van verschillende gronden. Deze gronden laten... Lees verder »

  Symposium 2019: Toegang tot procederen

  Op donderdag 14 februari 2019 zal Priscilla de Haas spreken over het presenteren van feiten in een procedure tijdens het Symposium 2019: Toegang tot procederen Platform Belastingrechtspraak het.Het Platform Belastingrechtspraak is een informeel samenwerkingsverband met als ‘ketenpartners’ de belastingsectoren van de Gerechtshoven, de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), de Belastingdienst en het Internationaal Bureau voor Fiscale... Lees verder »

  Secretaresse gezocht

  Functieomschrijving

  Het secretariaat bij De Haas Advocaten houdt zich bezig met alle voorkomende werkzaamheden op het secretariaat. Het werk is erg veelzijdig. Je bent werkzaam in een jong en professioneel team dat echt met elkaar samenwerkt.

  Taken

  • het aannemen van telefoon, het doorschakelen of het aannemen van telefonische boodschappen;
  • verwerken van inkomende... Lees verder »

  Blog Elisa Benhaim, advocaat economisch strafrecht, Veiligheid in de bouw daadwerkelijk verbeterd door wetsvoorstel?

  Onder andere Cobouw opende recent met de kop ‘Minister grijpt in na zoveelste bouwdrama: ‘veiligheidsbaas bij wet verplicht’. Daarmee zou de suggestie kunnen worden gewekt dat er een externe partij wordt ingeschakeld die boven de andere partijen staat. Wanneer het wetsvoorstel echter goed wordt gelezen, is het de vraag of... Lees verder »