Financieel strafrecht

  Het financieel strafrecht is het deel van het strafrecht dat betrekking heeft op de strafrechtelijke handhaving van de financiële sector. Het is een complex stelsel van wet en regelgeving. De belangrijkste wet op dit gebied is, naast het Wetboek van Strafrecht, de Wet op het financieel toezicht.

  De Haas Advocaten zorgt voor deskundige juridische bijstand aan partijen die met het financieel-economisch of fiscaal strafrecht in aanraking zijn gekomen of kunnen komen.

  Neem contact op

  Wet op het financieel toezicht

  De financiële wet en regelgeving is voor een belangrijk gedeelte opgenomen in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Zodoende speelt de wet een belangrijke rol in het financieel strafrecht. Andere belangrijke wetten binnen het financieel-economisch strafrecht zijn de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet 1977 (SW).

  Naast het Openbaar Ministerie dragen ook diverse toezichthouders als de AFM, BFT en DNB een belangrijk steentje bij aan de handhaving.

  Financieel strafrecht in de praktijk

  Zowel bedrijven als particulieren kunnen actief zijn in een omgeving waarbij ze met het financieel strafrecht te maken kunnen krijgen. Zeker banken en financiële instellingen zullen regelmatig met deze wetgeving te maken krijgen. Hierbij kan gedacht worden aan onder meer marktmanipulatie, ‘insider trading’ (handelen met voorkennis), fraude en koersbeïnvloeding.

  Tegenwicht bij handhaving

  Als niche advocatenkantoor in Rotterdam, met een specialisatie in het financieel-economisch strafrecht, biedt De Haas Advocaten tegenwicht aan de handhavende overheid. Omdat het een complex terrein betreft is het verstandig een advocaat in de arm te nemen wanneer u te maken krijgt met een strafrechtelijk financieel onderzoek.

  De Haas Advocaten staat zowel ondernemingen (zowel MKB als beursgenoteerd), als dienstverleners en particulieren bij. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring kennen we de business en prioriteiten van onze cliënten.

  Een financieel strafrecht advocaat nodig?

  Heeft u vragen over het financieel strafrecht, of bent u met deze wet en regelgeving in aanraking gekomen? De advocaten van De Haas Advocaten beschikken over veel ervaring en kunnen u bijstaan of adviseren. Neem contact met ons op via het contactformulier, of bel vrijblijvend naar +31 (0)10 764 08 04.

  Waarvoor kan ik terecht bij De Haas Advocaten?

  Bij De Haas Advocaten kunt u terecht voor allerlei kwesties op het gebied van strafrecht, tuchtrecht, fiscale advocatuur, toezicht en compliance. Bent u benieuwd naar wat we in uw situatie voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

  Wat houdt de specialisatie fiscale advocatuur in?

  Fiscale advocatuur is een specialisatie fiscaal recht dat alles te maken heeft met belastingrechtkwesties. Hierbij staat de belastingplichtige dus centraal. Deze specialisatie is heel erg breed. Zo bevat het onder andere fiscaal strafrecht, fiscale cassatie, belastingprocedure en inkeer en schikking. Meer weten over wat De Haas Advocaten voor u kan betekenen? Neem gerust contact op.

  Waarom kiezen voor De Haas Advocaten?

  De medewerkers van De Haas Advocaten zijn allemaal gespecialiseerd in fiscale advocatuur (belastingrecht), (financieel) strafrecht én fraude- en witwasonderzoeken. Bovendien worden adviseurs en accountants bijgestaan in Wwft-procedures en tuchtprocedures. Ook kent dit advocatenkantoor de prioriteiten en business van haar cliënten en worden vakkennis en praktijkervaring gecombineerd. Kennis maken? Neem contact op.

  Waar is De Haas Advocaten gevestigd?

  De Haas Advocaten in gevestigd in een modern kantoorpand op een van de fraaiste kantoorlocaties van Rotterdam. Aan de Bahialaan 100 om precies te zijn. Deze locatie is direct gelegen aan de A16, in Brainpark III. Wanneer u ons komt bezoeken, zijn wij bereikbaar via een vaste aansluiting naar P+R bus en via het metrostation Kralingse Zoom. Wilt u een afspraak maken op ons advocatenkantoor in Rotterdam om de mogelijkheden van onze dienstverlening te bespreken? Neem voor het maken van een afspraak contact op.

  Contact Opnemen