Advocaat FIOD

  Help de FIOD op de stoep! Wat te doen?

  Help de FIOD op de stoep! Wat te doen?
  Neem direct contact op voor deskundige eerste hulp: +31 (0)10 – 764 08 04.

  Bel direct Bel direct buiten kantooruren

  Een bezoek van de FIOD komt veelal onverwacht en is vaak stressvol. Naast plichten hebt u ook rechten. Een van die rechten is het recht op bijstand van een advocaat. De advocaten van De Haas Advocaten kunnen u bijstaan vanaf de eerste fase van vervolging. Waar naast een verhoor ook andere vragen kunnen spelen, als de vraag of u verplicht bent aan een vordering mee te werken, is het van belang om zo snel mogelijk een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

  De Advocaten van De Haas Advocaten hebben kennis van het strafrecht en ook van het belastingrecht en toezichtwetgeving. Zij kunnen u bij uitstek bijstaan als de FIOD op de stoep staat.

  Wat is de FIOD?

  De FIOD, ofwel de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. De FIOD is gericht op het opsporen en bestrijden van financiële fraude en belastingfraude. De Haas Advocaten heeft de kennis van het fiscale, financiële en economische strafrecht en zoekt – afhankelijk van de fase waarin u bijstand nodig heeft – altijd een route om zo goed en snel mogelijk tot een oplossing te komen.

  FIOD inval: De rol van een advocaat bij FIOD onderzoek

  De FIOD kan voor verschillende doeleinden langskomen. De meest voorkomende redenen voor een FIOD inval zijn:

  1. Informatie over verdachte vorderen
  2. Doorzoeking ter inbeslagname
  3. Aanhouding(en) van verdachte(n)
  4. Verhoren

  Hoewel bij een doorzoeking de FIOD zelf informatie verzamelt, is het wel van belang dat u een duidelijk en overzichtelijk lijst ontvangt van alle inbeslaggenomen bescheiden en dat deze de onderzoeksperiode niet te buiten gaan. Als een vordering wordt gedaan, zowel schriftelijk als mondeling dient hier veelal aan voldaan te worden. Hierop bestaan echter wel tal van uitzonderingen. Zo mogen bepaalde vorderingen niet worden gericht aan de verdachte en mag geen sprake zijn van een fishing expedition. We adviseren u om direct contact op te nemen als u een vordering ontvangt. Achteraf zijn correcties meestal moeilijker uitvoerbaar en vaak niet meer ongedaan te maken. Onze medewerkers bij De Haas Advocaten kunnen beoordelen welke (vertrouwelijke) informatie wel en niet dient te worden verstrekt.

  De FIOD kan tijdens de inval vragen stellen. Vraag altijd eerst wat uw positie is: getuige of verdachte? Of u nu getuige bent of verdachte, u bent niet verplicht om vragen te beantwoorden van de FIOD. Vraag ook waarvan u wordt verdacht. Als verdachte heeft u een zwijgrecht en een getuige heeft (tegenover de FIOD) geen spreekplicht. Een verklaring die eenmaal is afgelegd staat. Bepaal uw positie en strategie daarom vooraf met een van onze advocaten van De Haas Advocaten.

  Juridische begeleiding bij FIOD invallen: kies de juiste processtrategie!

  Bij het uitstippelen van de juiste processtrategie kijken wij niet alleen naar de strafrechtelijke aspecten maar duiden wij ook de onderliggende materie, zoals bij fiscale of financiële wetgeving. Een FIOD-onderzoek gaat doorgaans samen met fiscale procedures en soms ook met bestuurlijke boeten. Het is cruciaal dat deze procedures op elkaar worden afgestemd. Bij De Haas Advocaten zijn wij gespecialiseerd in fiscale en financiële strafzaken (FIOD-zaken). De advocaten van De Haas Advocaten kunnen u zowel in de strafzaak als in de fiscale procedure bijstaan. Wij kunnen u bijstand verlenen tijdens en na een inval van de FIOD.

  Heeft u een geschil met een overheidsinstantie, bijvoorbeeld de Belastingdienst? Of heeft u te maken met de FIOD? Dan is het raadzaam om (in een zo vroeg mogelijk stadium) bijstand in te roepen. Is het nog niet uitgelopen tot een conflict, maar heeft u wel het gevoel dat er mogelijk een conflict kan ontstaan? Ook dan springen wij bij om wellicht een (verder) strafrechtelijk onderzoek te voorkomen. Onze advocaten zijn expert op het gebied van het formele belastingrecht en strafprocesrecht en kijken met een frisse blik naar de zaak. Wij leveren ook andere diensten, zoals advocaat fiscaal recht of fiscaal strafrecht advocaat.

  Bel direct Bel direct buiten kantooruren