Mr. Elisa Benhaim

  Partner 

  Elisa is gespecialiseerd in het ondernemingsstrafrecht.

  Zij is in 2009 begonnen bij Sjöcrona van Stigt Advocaten in Rotterdam en is gespecialiseerd in strafzaken (en aanverwante bestuursrechtelijke kwesties) op het gebied van fraude, corruptie, witwassen, milieu en arbeidsongevallen. Zij staat in dergelijke kwesties dagelijks bedrijven en particulieren bij.

  Ook begeleidt ze bedrijven en particulieren bij verzoeken en vorderingen van opsporingsdiensten, tijdens doorzoekingen en verhoren. Ze adviseert bedrijven geregeld op het gebied van de omgang met overheden voorafgaand en tijdens incidenten en onderzoeken. Ook heeft zij ervaring met het verlenen van rechtsbijstand tijdens onderzoeken die worden uitgevoerd door de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

  Zij is verder gespecialiseerd in verkeersstrafzaken, met name zaken waarin de verdenking dood door schuld betreft maar ook alcohol- en snelheidsovertredingen. Zij werkt daarin geregeld samen met verkeersdeskundigen.

  Daarnaast verleent Elisa veelvuldig rechtsbijstand aan politieambtenaren. Sinds de start (oktober 2015) neemt Elisa deel aan de advocatenpoule die speciaal is opgericht voor rechtsbijstand aan politieambtenaren.

  Ook staat Elisa bedrijven en particulieren bij die aangifte willen doen dan van een strafbaar feit.

  Elisa is onder andere lid van de Vereniging voor Milieurecht. Elisa is aangesloten bij de Women’s White Collar Defense Association.

  Ten slotte geeft Elisa regelmatig trainingen aan managers en veiligheidskundingen van bedrijven over o.a. de opvang van overheden voor- en na incidenten en strafrechtelijke aansprakelijkheid. Klik hier om meer over Elisa te weten te komen: Q. magazine nr. 01 jan 2018 en Mr. Online | Overstap van de week: ELISA BENHAIM

   

  Blogs en publicaties

  Publicaties

  Gevaarlijke Lading – Arbeidsongeval en artikel 32 arbeidsomstandighedenwet

  Schikkende ondernemingen in het vizier

  Rustig aan, ik heb haast

  Een zwarte lijst voor bedrijven die schikken met het om gaat te ver

  Veiligheid bouw niet beter door plannen Ollongren

  Plannen minister dragen niet bij aan betere bouwveiligheid

  Mr. E. Benhaim, Vordering intern incidentonderzoek door Justitie, Vakblad Gevaarlijke Lading, april 2018

  Mr. E. Benhaim, Niet meewerken aan eigen veroordeling, ook niet in economisch strafrecht, Advocatenblad 4 november 2011

  Blogs

  De KAM-Coördinator met één been in het strafrecht?

  Arbeidsongeval: Strafrechtelijk of bestuursrechtelijk optreden?

  Contact Opnemen